Overskrift

No hour of life is wasted that is spent in the saddle ~Winston Churchill

Hesteassisteret Terapi

Hesten er i rideterapeutisk sammenhæng et unikt pædagogisk redskab, når det drejer sig om at afhjælpe psykiske og mentale ubalancer hos både børn og voksne som fx spiseforstyrrelser, stress, angst, depression og forskellige fobier. Også ved diagnoser som ADHD, autisme og borderline har hesten en uovertruffen positiv virkning. 


Hesteassisteret terapi kan skabe kontakt til egne følelser, indre styrker og uudnyttede resurser, og på den måde være med til at styrke og opbygge selvtillid og selvværd samt tillid til andre mennesker. 
Går du rundt med ubearbejdede følelser eller oplevelser, der kan være svære at overskue, virker det knap så overvældende når du først sidder og pludselig kan kontrollere 600 kilo hest.

Hesteassisteret terapi kan afhjælpe indlæringsvanskeligheder og koncentrationsbesvær. Også ved fysiske handikap har rideterapien ligeledes en klar styrkende og opbyggende effekt. 
Gennem ridningen styrkes balancecenteret, fin- og grovmotorikken samt ryg-, nakke-, mave- og lårmuskulaturen. Hesteassisteret terapi kan styrke kropsbevidstheden og således opbygge balance og smidighed ved såvel fysiske som psykiske handicap. 

Hesteassisteret terapi kan også hjælpe dig hvis du blot føler at mangler lidt ekstra gennemslagskraft i hverdagen. Måske føler du dig udbrændt og trænger til at komme ovenpå igen.... Også her kan hesteassisteret terapi gøre en stor forskel.

Opsummering af fordele ved hesteassisteret terapi:

- Følelse af accept
- Øget kropsfornemmelse
- Kropsstyrke
- Balance
- Forbindelser i hjernen
- Rytme (udvikling af autonome og limbiske dele af hjernen)
- Kropskontakt

Link til info om Hesteassisteret terapi:


Støttekontakt
Som noget helt specielt har Enjoy Horses også støttekontakt til unge mennesker der f.eks. hænger fast i et negativt livsmønster og har brug for et skub i den rigtige retning. 
Måske mangler den unge en at have tillid til, en at læsse af på og måske foretage sig nogle anderledes ting sammen med, og derved udvikle nye og sunde færdigheder.

Den unge lærer at stå på egne ben. Hvis den unge er udeboende kan der efter behov, være støtte og læring til hverdagsindkøb, hygiejne og egen pleje, rengørings tips og udvidelse af netværk. 
En støttekontaktperson hjælper den unge til at komme 'nemmere' igennem en tid, der i forvejen er fyldt med konfrontationer og svære valg.

Den unge har en mulighed for at komme væk fra hans/hendes dagligdag og fysiske rammer. En støttekontaktperson øger social trivsel, social tryghed og udvider den unges trygge ’zone’, så nye muligheder opleves som trygge.

Hos Enjoy Horses har vi også masser af andre muligheder, for at give den unge nogle sunde og spændende interesser, bl.a. naturoplevelser, ridning, jagt, motorlære og motorcross.

Der kan desuden indgå terapi i den individuelles pakkeløsning.